I PRESS OCH TRYCK

VARDAGSKLOKHET I MEDIA

intervjuer

Alltid roligt få berätta för en större krets om mitt arbete, förhållningssätt och tankar. En del kan du läsa på denna hemsida eller på FB, några artiklar och berättelser finns utanför mina egna kanaler - författade av andra eller mig själv. Välkommen att ta del, mejla gärna frågor, funderingar eller invändningar!

och eget skrivande

Hälsofrämjande kommunikation i vård och omsorg

Antologi med 22 legitimerade och/eller auktoriserade medverkande. Redaktör Anna Gerge, Insidan förlag 2013. Mer information och möjlighet att köpa här. Bibliotekstjänst recension* nederst på denna sida. Kapitel 11 är mitt bidrag, läs ett smakprov ur det. Utifrån boken samtalar/föreläser jag om kommunikation och bemötande med era behov och önskemål i fokus.

Om klinisk hypnosbehandling 2012-2013

Artikel i Allas nr 28-2014 om ett sätt att arbeta med klinisk hypnos. Journalisten beskriver väl bakgrund, teori och vårt arbete. Kvinnan jag samarbetade med på grund av stickrädsla fann spinn-off-effekt vid sin förlossning - hennes kunskaper om personlig avslappning fungerade även under födsloarbetet! Hör av dig om du vill läsa artikeln.

Hypnos mot rädsla

I Vårdförbundets facktidskrift Vårdfokus nr 6/7 2013 medverkar jag under rubrik I korthet. Under behandlingsbilden berättar jag om hypnos i allmänhet och mitt arbete med provtagningsrädda i synnerhet. Hör av dig om du vill läsa artikeln.

Några av labjobbets sidor 

I Magdalena Wiklunds bma-blogg finner du min reflektion En halvtimme ur ett yrkesliv. Läs här, där information om vägar in till texten finns. I bloggen hittar du även mycket välskrivet om utbildningen med anteckningar och bilder.

* Citat ur BTJ häftepos 14117173.

"...Stora delar av innehållet är baserat på principer för hypnotisk kommunikation i syfte att nå människan på en djupare nivå.

I den teoretiska delen, med grund i humanistisk människosyn, fokuseras på resursorienterad och hälsofrämjande kommunikation. Den hypnoskompetens som många av författarna har ger ett medvetet språkligt bruk för att uppnå kliniska mål vid olika tillstånd. Metoden är värdefull vid psykosomatiska sjukdomar, kroniska smärttillstånd samt rädsla för smärtsamma behandlingar. Ett rikt antal fallbeskrivningar med metodförslag konkretiserar det kommunikativa samspelets hälsofrämjande effekt. Boken är ett värdefullt terapeutiskt komplement för studerande på universitetsutbildningar inom legitimationsgrundade yrken samt för yrkesverksamma kliniker."

Recensionen skriven av Margareta Fridstjerna

Kontakt 

Kristina Nilsson

Arvidsjaur 070 - 955 83 22

Karlsborg 070 - 955 83 22

kn@vardagsklokhet.se

din klokhet, din vardag